Nieuwe samenwerking tussen de Speelgoedbank en Stichting Leergeld in Leudal

Gepubliceerd op 20 september 2020 om 18:22

Stichting Leergeld helpt de Speelgoedbank

Leudal, 1 september 2020Elk kind verdient een cadeau op zijn verjaardag. Door het uitreiken van speelgoedcheques aan gezinnen met een kleine beurs maakt Speelgoedbank Peel en Maas | Leudal dat mogelijk. Om deze gezinnen beter te bereiken, werkt de Speelgoedbank vanaf 1 september 2020 in de gemeente Leudal samen met Stichting Leergeld Leudal en Maasgouw.

“Wij gunnen elk kind een fijne verjaardag met een mooi cadeau”, vertelt Rudie Peeters, voorzitter van Speelgoedbank Peel en Maas | Leudal. “Gezinnen met kinderen tussen de 4 en 14 jaar die het financieel moeilijk hebben, krijgen daarvoor in de maand van de verjaardag van hun kind een speelgoed-bon van 30 euro. In Peel en Maas worden de bonnen uitgedeeld via de WegWijzer van Vorkmeer. In de gemeente Leudal konden we de gezinnen die onze hulp kunnen gebruiken moeilijker bereiken. Daarom zijn we ontzettend blij met de samenwerking met Stichting Leergeld Leudal en Maasgouw.”

Stichting Leergeld Leudal en Maasgouw ondersteunt gezinnen bijvoorbeeld door vergoeding van zwemlessen voor Diploma A, aanschaf schoolspullen,  een fiets of laptop zodat kinderen op school mee kunnen doen. Ook maakt de stichting het mogelijk dat kinderen kunnen deelnemen aan schoolreisjes, KVW en sportieve of culturele activiteiten. Voorzitter Richard Verheul: “In 2019 hebben we in de gemeente Leudal 264 kinderen kunnen helpen. We hebben de mensen die de steun van de Speelgoedbank goed kunnen gebruiken dus in beeld. Onze vrijwilligers gaan ervoor zorgen dat de speelgoedbonnen bij de juiste kinderen terecht komen. Door onze samenwerking kan de Speelgoedbank de gezinnen die in Leudal in aanmerking komen voor een speelgoed-bon nu beter bereiken. Zo zorgen we er samen voor dat kinderen zich weer op hun verjaardag kunnen verheugen.”

 

Kijk voor meer informatie op www.speelgoedbankpeelenmaas.nl of www.leergeldleudalmaasgouw.nl/ Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht? Neem dan contact op met Rudie Peters, voorzitter Speelgoedbank Peel en Maas | Leudal: 06 – 47165558 of met Richard Verheul: voorzitter Stichting Leergeld Leudal en Maasgouw: 06 – 16206881